Protestactie uitspraken CM-baas Van Gorp

Protestactie uitspraken Van Gorp 12042024

Een delegatie van Sant’Egidio en Leve de Ouderen! heeft op vrijdagochtend een protestactie gehouden voor het hoofdkwartier van de CM naar aanleiding van recente uitspraken van voorzitter Luc Van Gorp.

‘De dood heeft geen duwtje nodig’ zei Hilde Kieboom, voorzitter van Sant’Egidio, in haar toespraak. Mia Lenssens van Leve de Ouderen! hekelde de negatieve beeldvorming over ouderen en pleitte voor meer waardering voor het menselijk kapitaal dat ouderen vertegenwoordigen.

Luc Van Gorp en een team van de CM kwamen luisteren en hij nodigde de delegatie uit voor een gesprek binnen. Rond de tafel werden standpunten uitgewisseld en kwam een constructieve dialoog tot stand. Van Gorp legde uit wat er volgens hem politiek en maatschappelijk op het spel stond inzake ouderenzorg. Desgevraagd verontschuldigde hij zich voor uitspraken die kwetsend waren overgekomen. Er werden afspraken gemaakt voor verdere contacten, overleg en samenwerking.

Lees ook:

Galerie

Agenda

16 juli 2024

Elke zomer zet Simeon en Hanna zijn tuin en deuren open voor vriendschap en ontmoeting. Familie, vrienden en sympathisanten zijn welkom op volgende dinsdagen van 15-17u in het Huis van Sant’Egidio te Kammenstraat 51, 2000 Antwerpen. 16 juli – Zingen met Jan op de accordeon en taart 23 juli – Shajin op de klarinet en […]

21 juli 2024

Op 21 juli vindt de jaarlijkse zomeruitstap “Volkeren van Vrede” plaats, georganiseerd door Sant’Egidio. Dit jaar brengen we een bezoek aan het Atomium in Brussel en iedereen is welkom! We vertrekken om 8u30 met de bus aan Tutti (St. Bartholomeusstraat 9, 2170 Merksem). Voor ‘s middags vragen we om zelf een picknick mee te nemen […]